Terug

Ekkendonk Art & Design

Walther van Ekkendonk

Wethouder Dubbelmanstraat 1
4926 BR Lage Zwaluwe

info@ekkendonk.com

+31 (0)653944988

https://ekkendonk.com/

Walther van Ekkendonk studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende kunsten Sint-Joost in Breda om zich vervolgens volledig toe te leggen op het maken van muurschilderingen in opdracht van bedrijven, architecten en particulieren in binnen- en buitenland. Waarbij de geschilderde bloemenpracht geleidelijk wordt verdrongen door zijn echte grote natuurliefde: vogels. Voor deze passie reist hij al jaren naar exotische oorden, of verblijft hij op een onbewoond eilandje dicht bij huis. De Natuur in al haar schoonheid is zijn inspiratie, de Vogel zijn muze. 

“Het meest aangetrokken voel ik me tot plekken waar de mens afwezig lijkt te zijn. Waar de natuur haar eigen ritme voltrekt. Het zijn deze plekken dichtbij en ver weg waar ik het liefst verblijf…”

In de loop van de tijd gaan zijn schilderprojecten op natuurlijke wijze over in Property design en Interior Concept Design, bouwbegeleiding en turnkey-projecten, waarbij zijn gevoel voor de invulling van ruimtes volledig tot zijn recht komt. Zijn Artwork, behang- & stoffencollectie onder het label Ornitura® komen op organische wijze samen met de interieurarchitectuuropdrachten. Zijn vogelschilderingen op muren, maar in toenemende mate op extra grote doeken, bevinden zich op dit moment op een intersectie van kunst en decoratie. 

De toekomst? Zijn mission and vision? De droom van Walther?

Zich uiteindelijk volledig als kunstenaar te kunnen wijden aan zijn geesteskind: All the Beautiful Birds of the World. Een project waarbij hij een vogelsoortendatabank aanlegt in 3D-software van zelf gemodelleerde vogels. Deze modellen zullen uiteindelijk gebruikt worden om alle vogels van de wereld uit te beelden in een installatie. Vogels van toen, die er nu niet meer zijn, tot vogels van later, die we nu nog niet kennen. 

“Niets liever, dan dat ik mijzelf omring met intense kleuren en melancholisch gefluit, tot ik één ben met het grote geheel en en vergeet wie ik gisteren wilde zijn…“