Celia Hadeler

Mijn werk bestaat uit tegenstellingen en contrast. Omdat ik van Peruaanse en Duitse afkomst ben, ben ik zelf een product van contrasterende culturen: van een Peruaanse grootmoeder die me met knuffels en knuffels bezaait, tot een gereserveerde Duitse grootvader die me de verdiensten van discipline leert.   

Mijn fascinatie voor contrast ontwikkelde zich verder toen ik begon te lijden aan zware migraineaanvallen, waardoor ik gedwongen werd om te gaan met contrasterende ledematen. Als een coping-mechanisme, op zoek naar manieren om me rust te geven, begon ik collages te maken, uit te snijden en me te concentreren op de vouwen, structuren en vormen in modebladen. 

Tijdens mijn kunststudies aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, heb ik deze smaak voor het combineren van oude en nieuwe technieken verder ontwikkeld.   Voor mijn serie FOLDS heb ik gebruik gemaakt van de klassieke ‘Trompe l’oeil’ * techniek, waarbij ik realistische beelden gebruik om een optische illusie te creëren, resulterend in een serie die design, kunst en functionaliteit combineert.

op zoek naar advies op maat? neem nu contact op